тел./факс: +38 (067) 721 98 88

•  
UK | EN | RU
Дефектоскоп магнітопорошковий МД13 ПР

Дефектоскоп використовується для неруйнівного контролю за магнітопорошковим методом. МД13 ПР – дефектоскоп магнітопорошковий призначений для виявлення поверхневих поперечних тріщин середньої частини осей вагонних колісних пар. Діаметр робочого отвору 240 мм.

Призначення магнітопорошкового дефектоскопа МД-13 ПР

Дефектоскоп магнітопорошковий роз’ємний МД13ПР призначений для виявлення поверхневих поперечних тріщин середньої частини осей вагонних колісних пар при контролі, що не руйнує магнітопорошковим методом. Магнітний дефектоскоп дозволяє проводити контроль осей при намагнічуванні їх прикладеним поздовжнім магнітним полем соленоїда 13ПР, що живиться змінним струмом частотою 50Гц. Можливість виявлення дефектів заснована на явищі тяжіння частинок магнітного порошку в місцях виходу на поверхню магнітного потоку, пов’язаного з наявністю в контрольованій деталі порушень слушності.

Намагнічування контрольованої деталі провадиться за допомогою соленоїда. У намагнічених деталях дефекти викликають перерозподіл магнітного потоку та вихід частини його на поверхню. На поверхні деталі створюються локальні магнітні полюси, що притягають частинки магнітного порошку, внаслідок чого дефект стає видимим. Категорія розміщення 4.2 ло ГОСТ 15150-69 (цехові умови вагонних справ та ремонтних заводів МПС РФ).

Магнітопорошковий дефектоскоп роз’ємний МД-13 ПР

Дефектоскоп призначений для контролю середньої частини осі сформованої колісної пари сухим способом нанесення магнітного індикатора (порошка типу ПЖВ5.160 ло ГОСТ 9849). Дефектоскоп МД-13 ПР може бути іслальзований при контролі середньої частини осі мокрим способом, якщо блок контролю та провідники соленоїда захищені від попадання на них суспензії.
Дефектоскоп складається з блоку керування та блоку контролю з роз’ємним соленоїдом. Блок керування призначений для підключення блоку контролю до мережі 220 В (50 Гц). На лицьовій панелі блоку управління розташовані стрілочні індикатори напруги мережі та струму, що намагнічує, вимикачі мережі та переносного світильника на 12 В.

md13
1 — роз’ємний соленоїд; 2 — блок керування; 3 — блок контролю.

Блок контролю перетворює напругу мережі 220 (50 Гц) в напругу живлення соленоїда 3.5 В. Діаметр робочого отвору соленоїда – 240 мм.
Блок контролю та соленоїд розміщені на візку, який переміщається вздовж контрольованої середньої частини осі. Блок контролю має підйомний пристрій з подачею важеля, що дозволяє встановлювати соленоїд на потрібній висоті.