тел./факс: +38 (067) 721 98 88

•  
UK | EN | RU
Дефектоскоп магнітопорошковий МД12 ПС

Дефектоскоп використовується для неруйнівного контролю за магнітопорошковим методом. МД12 ПС – дефектоскоп магнітопорошковий призначений для виявлення поверхневих поперечних тріщин у внутрішніх шийках та середніх частинах осей локомотивних колісних пар) – діаметр робочого отвору 270 мм.
Він застосовується для намагнічування різних деталей рухомого складу способом прикладеного поля з метою виявлення поверхневих поперечних тріщин методом магнітопорошкового контролю та подальшого розмагнічування у внутрішніх шийках та середніх частинах осей локомотивних та вагонних колісних пар. хомутах, хвостовиках автозчепів та інших великогабаритних деталях з магнітом’якої сталі за технічними вказівками ЦВ. ЦЛ і ЦТ (пристрій сідлоподібного типу, що намагнічує, – виконання МД-12ПС)

Дефектоскоп МД-12 ПС призначений контролю деталей довжиною понад 600 мм. діаметром або максимальним розміром поперечного перерізу не менше 100 мм, а також великогабаритних деталей та вузлів, намагнічування яких за допомогою нероз’ємних соленоїдів дефектоскопів МД-12 ПШ та МД-12 ПЕ неможливе (середня частина осі колісної пари в зборі, тяговий хомут). Намагнічуючий пристрій дефектоскопа МД-12 ПС виконано у вигляді соленоїда, вигнутого у вигляді сідла (далі – СНУ). При намагнічуванні деталей СНУ необхідно враховувати характер розподілу магнітного поля навколо його провідників, зумовлений особливостями його конструкції. У центрі СНУ між провідниками магнітне поле має велику нормальну складову Н п., а необхідна для виявлення дефектів тангенційна складова Н1 практично відсутня. Тому на частину поверхні деталі, що знаходиться між провідниками котушки під центральною частиною СНУ, магнітну суспензію не наносять. Контролюють (наносять магнітну суспензію та оглядають) ділянки деталі. що знаходяться з двох зовнішніх сторін від провідників СНУ.

МАГНІТОПОРОШКОВИЙ МЕТОД НЕРОЗРУШУВАЛЬНОГО КОНТРОЛЮ ДЕТАЛЕЙ ВАГОНІВ У ВІДПОВІДНОСТІ З КЕРІВНИМ ДОКУМЕНТРО РД 32.159-2000.

Принцип дії магнітопрошкового дефектоскопа МД-12 ПС

Можливість виявлення дефектів ґрунтується на явищі тяжіння частинок магнітного порошку в місцях виходу на поверхню магнітного потоку, пов’язаного з наявністю в контрольованій деталі порушень суцільності. Намагнічування контрольованої деталі проводиться пристроєм, що намагнічує. У намагнічених деталях дефекти викликають перерозподіл магнітного потоку та вихід частини його на поверхню. На поверхні деталі створюються локальні магнітні полюси, що притягують частинки магнітного порошку, внаслідок чого місце дефекту стає видимим.

Перелік детапей вагонів контрольованих за допомогою дефектоскопу МД12ПС:

Колісна пара та буксовий вузол

1. Вісь колісної пари у зборі – Середня частина, Підступна частина (відкрита)
2. Вісь колісної пари вільна – Вся поверхня

Автозчіпний пристрій

1. Корпус автозчеплення – Зона переходу від хвостовика до головної частини; перемичка хвостовика; кромки отвору для клину тягового хомута; поверхня хвостовика; верхні кути вікна для замка та замкоутримувача; нижні кути вікна для замка та замко-тримача; кут сполучення бокової і ударної поверхонь великого зуба; кут сполучення тяго – виття і бічний поверхонь великого зуба; край контуру великого зуба.

2. Тяговий хомут, корпус хомут поглинаючого апарату Р-5 П – Тягові смуги; сполучні планки; зони переходу від сполучних планок до тягових смуг; зони переходу від задньої опорної частини до тягових смуг; зона переходу від вушок для болтів до тягової смуги; зони переходу від припливів отвору для клину до тягових смуг.